Japon iş dünyası, Ahmet Çalık’ın aldığı ‘Japonya Devlet Nişanı’ için buluştu

21.02.2020

Japonya Hükümeti tarafından ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı’ ile onurlandırılan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Tokyo’da verilen davette, 30 yılı aşkın süredir birlikte çalıştığı Japon iş dünyasının değerli temsilcileriyle bir araya geldi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında İstanbul’da düzenlenen bir törenle Japonya’nın en yüksek devlet nişanı olan ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı’nı alan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Tokyo’da ödül sebebiyle verilen davette, Japon iş dünyasıyla bir araya geldi.

Japonya İş Federasyonu-Keidanren’in binasında gerçekleşen davete; aralarında Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Japonya Bakanlar Kurulu Danışmanı Isao Iijima, SECOM Yönetim Kurulu Başkanı Yasuo Nakayama ve Mitsubishi Heavy Industries Grubu Başkanı Atsushi Maekawa ve Mitsubishi Corporation Başkanı Takehiko Kakiuchi’nin de bulunduğu Japonya devletinden üst düzey yöneticiler, büyükelçiler, Japonya İş Federasyonu (Keidanren) yönetici ve üyeleri, JBIC, JICA, Hitachi gibi kurumların üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Çalık Holding’in Japonya’daki iş ortakları, Japon iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve potansiyel yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık törende yaptığı konuşmada, “Japonya Hükümeti tarafından şahsıma tevdi edilen ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı’nı, Türkiye ile Japonya arasındaki derin dostluğun, Türk ve Japon şirketlerinin başarılı iş birliğinin kıymetli bir göstergesi olarak görüyorum. Bu anlamlı nişanı, hayatım boyunca büyük bir gururla taşıyacağım.” dedi.

Japon şirketleriyle iş ortaklığının 1990’lı yıllara uzandığını, 30 yılı aşkın süre boyunca karşılıklı saygı ve özveri dolu bir iş birliği süreci yaşadıklarını belirten Çalık, ödülü almasında Japon iş dünyasının büyük payı olduğunu vurguladı ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde Mitsubishi Corporation üst yönetiminin iradesi ve Japon kredi kuruluşlarının desteğiyle çok daha büyük başarılara imza atılacağına tüm kalbiyle inandığını ekledi.