Japonya Prensesi İş Dünyası ile Buluştu

13.09.2018

Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Anadolu'daki tarihi değerlerin ve arkeolojik gelişimin desteklenmesi amacıyla Türkiye'de çalışmalar gerçekleştiren Prens Mikasa Vakfı'nın onursal başkanlığını kabulü sebebi ile Türk iş dünyası ile bir araya geldi.

Törende bir konuşma yapan Altes Prensesi Akiko, Türkiye'nin kendisi için özel bir ülke olduğunu belirterek "Dedem, babam ve ben olmak üzere üç nesil Mikasa Ailesi'nin gönül verdiği bu vakıfta onursal başkanlık görevini üstlenmek onur verici" dedi ve vakfa desteklerinden dolayı Türk iş insanlarına teşekkür etti.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise yaptığı konuşmada köklü ve derin kültüre sahip iki ülkenin 130 yıl önce birbiriyle tanıştığı günden bugüne dost kalmasının çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, Japonya'nın Türkiye ile yakınlaşmasının yalnız siyasi ve ticari anlamda değil, kültürel ve tarihi olarak da pek çok iş birliğinin gelişmesine sebep olduğunu ifade etti. Sözlerine "Kaman Kalehöyük'teki kazılar, hem Anadolu'nun kültür birikimine önemli katkılar sağlamakta hem de bu derin kültürün dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynamaktadır. Biliyorsunuz arkeolojik kazılarda maalesef bazı tarihi parçalar yurt dışına çıkabiliyor, bu çok üzücü bir durum. Hem deneyimler ve birikimiyle tarihimizi zenginleştiren hem de büyük bir titizlikle çalışılarak gün yüzüne çıkan her parçanın ülkemizde kalmasını sağlayan değerli Omura Hoca'ya teşekkür ederim" şeklinde devam eden Çalık, günün anısını Prenses Akiko'ya plaket sundu.

Çalık Holding'in ev sahipliği yaptığı törende Japonya Prensesi Akiko Mikasa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, Japonya Büyük Elçisi Akio Miyajima, Japonya Konsolosu Norio Ehara, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Prens Mikasa Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sachihiro Omura hazır bulundu.